Maak kennis met IVC

Strenge selectie, met het oog op maximaal succes

International Vision Centers hanteert strengere selectiecriteria dan de gemiddelde ooglaserkliniek. Zo’n 20 tot 25% van de geïnteresseerden komt op grond van onze kwaliteitseisen niet in aanmerking voor een ooglaserbehandeling in onze klinieken. Vanuit medisch oogpunt vinden wij het risico voor deze groep te groot. Dit medisch perspectief weegt bij ons in alle gevallen zwaarder dan een winstoogmerk. Dankzij deze strenge voorselectie loopt de resterende 75 tot 80% die wel in aanmerking komt geen enkel risico op blijvende schade aan de ogen door een oogbehandeling.

Internationaal hoog aangeschreven specialisten

De 2 vooraanstaande medici Prof. Dr. Bozkurt Sener en Dr. Otto Wolter zijn de refractiechirurgen van International Vision Centers.

Prof. Dr. Bozkurt Sener
Prof. Dr. Bozkurt Sener

Prof. Dr. Bozkurt Sener wordt wereldwijd gezien als één van de meest ervaren specialisten op het gebied van ooglaseren. Sinds 1995 voerde hij wereldwijd meer dan 70.000 ooglaserbehandelingen uit, waaronder enige duizenden in Nederland. Prof. Dr. Bozkurt Sener heeft de FemtoLASIK methode geïntroduceerd in Nederland.

Dr. Otto Wolter
Dr. Otto Wolter

Dr. Otto Wolter maakte in 2008 als een van de eerste oogartsen de overstap naar de innovatieve FemtoLASIK behandeling, de veiligste ooglaserbehandeling die er bestaat. Dit maakt hem een van de meest ervaren artsen op het gebied van deze bewezen succesvolle behandeling.

Bewezen en toonaangevende technieken

International Vision Centers beschikt over een kliniek met eigen operatiekamers in Amsterdam. Daarnaast heeft International Vision Centers nog nevenvestigingen in Nijmegen en Düsseldorf, die specifiek gebruikt worden voor de vooronderzoeken. Onze klinieken maken gebruik van de meest geavanceerde apparatuur op het gebied van ooglaseren. Met de in 2010 in Amsterdam geplaatste Technolas 217P ooglaser kan de ooglaserbehandeling tot in zeer klein detail worden afgesteld op het hoornvlies van de patiënt. Daarnaast maakt onze FemtoSecond ooglaser het mogelijk om bij de bekende LASIK behandeling het benodigde ‘flapje’ te maken met behulp van laserstralen. Dit maakt ooglaseren zonder mesje mogelijk! International Vision Centers is de eerste en enige kliniek in Nederland die de 3e generatie ooglaserbehandelingen aanbiedt: ReLEx SMILE. Bij deze nieuwe revolutionaire techniek wordt er geen flapje meer gevormd, maar wordt de correctie direct in het hoornvlies aangebracht.

Door het grote aantal ooglaserbehandelingen dat wij op jaarbasis uitvoeren, kunnen wij de kosten laag houden. Steeds meer zorgverzekeraars bieden bovendien een vrijwillige tegemoetkoming in de kosten van een ooglaserbehandeling.