Afspraak maken

Natuurlijk heeft u vragen. Het is voor ons bijna onmogelijk om overal een antwoord op te geven op deze pagina, maar de belangrijkste staan hier tussen.

Heeft u een brandende vraag waar u graag antwoord op wilt hebben? Stuur dan een mail naar info@worldeye.nl of vul ons contactformulier in.

Ik wil graag een ooglaserbehandeling. Kan dat?

Of uw ogen geschikt zijn voor een behandeling hangt af van een aantal kenmerken van uw ogen. Tijdens een intake worden alle relevante gegevens van uw ogen gemeten en kunnen wij u vertellen of uw ogen gelaserd kunnen worden.

Welke ooglaser apparatuur gebruikt International Vision Centers?

De ooglaserbehandelingen worden uitgevoerd met de nieuwste Technolas 217P laser en de VisuMax FemtoSecond laser. Deze lasers behoren wereldwijd tot de modernste en meest geavanceerde lasers. Op onze site vindt u alle details onder het kopje Apparatuur.

Ik houd niet van verdovingen, hoe wordt er verdoofd?

U wordt plaatselijk verdoofd door middel van oogdruppels. Deze oogdruppels worden u kort voor de behandeling gegeven en werken binnen seconden. U ervaart tijdens de behandeling geen pijn.

Hoe snel kan ik geholpen worden?

International Vision Centers kent geen wachtlijsten. In principe kunt u meteen terecht voor een intake. Let wel op dat als u contactlenzen draagt, u vóór de intake een periode van 2 tot 4 weken uw lenzen niet draagt (zachte lenzen 2 weken en harde lenzen 4 weken). Dit omdat lenzen invloed hebben op de vorm van het hoornvlies.

Wat is de kans dat de operatie mislukt?

Dankzij onze ervaren artsen en moderne apparatuur zijn de risico’s zeer klein. Bovendien worden uw ogen tijdens de intake uitvoerig getest. Hierbij valt zo’n 30% van de geïnteresseerden af omdat bij hen het risico te groot zou zijn. Blijvende schade aan uw ogen door een ooglaserbehandeling kan daarom niet optreden.

Waar kan ik een afspraak maken voor een intake en behandeling?

U kunt een intake afspreken in onze centra in Amsterdam of Nijmegen. In deze centra worden alle relevante gegevens van uw ogen verzameld en worden uw ogen ook beoordeeld door een oogarts. De behandeling vindt altijd plaats in onze kliniek in Amsterdam. De controles die na de behandeling worden uitgevoerd, vinden plaats in Amsterdam of Nijmegen.

Worden alle kosten vergoed?

Meestal niet. Verzekeraars zien ooglaseren als een esthetische ingreep. Alleen bij medische indicatie kan er sprake zijn van een vergoeding. Hier zitten vaak wel strenge regels aan verbonden. Wij kunnen u hierover informeren tijdens de intake.

Soms geven verzekeraars een vrijwillige tegemoetkoming in de kosten van een ooglaserbehandeling. Informeer hiernaar bij uw ziektekostenverzekeraar.

Hoe lang ben ik uit de roulatie?

Dat hangt af van de methode. Bij een Femto-LASIK of standaard LASIK is de genezingstijd zeer kort: u heeft slechts gedurende 4 uur last van uw ogen. Na deze 4 uren kunt u normaal zien en normaal functioneren. Bij de LASEK en PRK behandeling is de genezingstijd wat langer. U kunt 3 tot 5 dagen last hebben van behoorlijke pijn en het gezichtsvermogen heeft 3 weken nodig om geheel te herstellen.

Wordt mijn zicht normaal gesproken meteen 100%?

Dit is afhankelijk van de methode die wordt toegepast. Bij toepassing van FemtoLASIK en LASIK heeft u na 4 uur uw normale gezichtsvermogen weer terug. Bij toepassing van PRK/Lasek kan het tot 3 weken na de behandeling duren voordat het gezichtsvermogen zich heeft hersteld.

Hoe lang duurt een Femto-LASIK behandeling?

U bent op de dag van de behandeling ongeveer 2 tot 3 uur bij ons in de kliniek. In deze periode doorlopen wij alle stappen met u om een perfecte ooglaserbehandeling uit te voeren. Zodra u wordt meegenomen naar het medische gedeelte van de kliniek, is de hele behandeling binnen drie kwartier achter de rug.