Afspraak maken
31 maart 2014

Goedkoop ooglaseren is duurkoop

In de refractiechirurgie is er op dit moment een heuse prijzenslag gaande. Hoewel goedkoop ooglaseren wellicht aantrekkelijk lijkt, kunt u volgens International Vision Centers deze verleiding beter weerstaan. Niet in de eerste plaats omdat er bij een basisprijs vaak nog addertjes onder het gras liggen. Door additionele kosten kan een op het eerste gezicht goedkope ooglaserbehandeling zo flink in de papieren lopen.

Drie generaties

Als u uw ogen laat laseren, kunt u zelf bepalen voor welke methode u kiest. Wij categoriseren de behandelingen in drie generaties die we momenteel allen aanbieden bij International Vision Centers. Ze hebben onderling niet alleen grote prijs-, maar ook kwaliteitsverschillen. We zullen ze hieronder voor u uiteenzetten.

Goedkoop, maar lang traject

Als u goedkoop wilt ooglaseren zit u met de eerste generatie behandelingen goed. Hieronder vallen de LASEK en de PRK-methode. Toch zijn dit niet de meest ideale behandelingen. Na ongeveer een maand is er resultaat vanwege een lange herstelperiode. Daarnaast moet u de ogen zeer frequent druppelen om last van droge ogen te verlichten en zorgverzekeraars vergoeden deze oogdruppels niet altijd. Zo wordt goedkoop ooglaseren ineens erg duur. De kosten van medicatie lopen al snel op tot zo’n tweehonderd euro. Om deze redenen passen wij de methode alleen nog toe als dit uit medisch oogpunt noodzaak is.

Met een mesje of laser?

LASIK of FemtoLASIK behoren beiden tot de tweede generatie ooglaseren en werken met een ‘flapje’. Bij de modernere FemtoLASIK wordt dit computergestuurd met een laser gecreëerd. Deze methode is bij veel klinieken ook aan te vullen met een gepersonaliseerde behandeling. De oudere LASIK, waarbij men gebruik maakt van een mesje, is inmiddels volledig ingehaald door de innovatieve FemtoLASIK. De nieuwe methode is nauwkeuriger, beter voorspelbaar en zorgt voor een snellere genezing en betere resultaten. Daarnaast geeft het een kleinere kans op droge ogen.

Of zelfs ooglaseren zonder flapje?

Bij de derde generatie ooglaseren is het niet eens meer nodig om een flapje te maken. De nieuwste ReLEx SMILE ooglaserbehandeling corrigeert uw refractieafwijking door een klein stukje weefsel te weg te halen via een micro-incisie. Deze werkwijze is oogvriendelijk en minimaal invasief. Hierdoor heeft u weinig tot geen last van vervelende klachten als droge ogen.

International Vision Centers is expert op het gebied van verschillende ooglasermethoden. Wij bieden daarnaast ook een gepersonaliseerde Wavefront behandeling aan. Bij onze ervaren specialisten weet u zeker dat uw ogen in goede handen zijn.