Afspraak maken

Hieronder treft u een aantal ervaringen met ooglaseren van onze klanten.

Ik heb mijn zicht terug!

Ik heb mijn zicht terug! Ik voel me nieuw. De eerste avond liep ik werkelijk naar het aanrecht om mijn lenzen uit te doen toen ik besefte dat dit voorgoed voorbij was.

Waarom heb ik zolang gewacht? Dit had ik veel eerder moeten doen. Al die enge verhalen over ooglaseren, het is helemaal niet eng, spannend ja dat wel.

Ik heb zeer goede begeleiding gehad voor, tijdens en na de behandeling. De medewerkers en artsen zijn zeer kundig en vriendelijk. Concentreer je goed op het rode lampje, luister goed naar de medewerker die tegen je praat, lig stil en probeer je hoofd kalm te houden. Het laseren zelf is een erg korte, nagenoeg pijnloze ingreep. Na de ingreep, wanneer de verdoving uitgewerkt is, voel je 4 a 5 uur een lichte hoofdpijn die ik niet kan betitelen als een pijnsensatie.

Ga lekker op bed liggen met je ogen dicht en open je ogen na 5 uur met verbazing.

Geweldige nazorg bij International Vision Centers

Ik wil mijn dank uitspreken voor de goede nazorg die ik bij International Vision Centers heb ondervonden. Na twee jaar bleek mijn linker oog toch niet helemaal perfect te zijn. In overleg met de oogarts ben ik aan dat oog opnieuw behandeld, zonder verdere kosten.

Mijn ogen zijn nu helemaal weer top.
Service staat bij mij altijd nr 1 en dat hebben jullie mij gegeven. Geweldig!
Ik zal dan ook iedereen, die mij vraagt over het laseren, International Vision Centers aanbevelen.
Met vriendelijke groeten,

Ervaring van Ron Jansen

Stop met twijfelen, gewoon doen!

“Gisteren ben ik voor controle geweest bij International Vision Center. Alles was goed. Dat had ik natuurlijk zelf ook al gemerkt. Een dikke maand geleden heeft de ingreep plaats gevonden in Amsterdam. Ik vond het heel spannend, maar er waren wel meer mensen die het spannend vonden en dat schept een band. Die dag bestaat voornamelijk uit wachten en onderzoeken. Terwijl we wachtten, hing er een zeer ontspannen sfeer.

Het personeel was zo vriendelijk geduldig en behulpzaam, dat maak je niet veel meer mee in een ziekenhuis. De hele dag konden we koffie/thee/water krijgen. Wat een service.
De ingreep zelf werd ontzettend goed begeleid. Ik werd steeds zenuwachtiger. Maar het personeel was zo lief en zorgzaam dat ik me echt steeds prettiger voelde. Het was eng maar een fluitje van een cent en het doet echt geen zeer. Het is zo voorbij. Daarna zijn de 4 uur, die keurig en duidelijk voorspeld zijn, even heel vervelend. Brand in je ogen!

Maar na 4 uur is dat weg en wat krijg je er voor terug! Een heldere wereld. Een mooie scherpe prachtige wereld! Ik heb er geen seconde spijt van.”

Ervaring van Wilma Zuidema

De behandeling was voorbij voor ik er bewust van was

“Afgelopen april heb ik mijn ogen laten laseren bij International Vision Centers in Amsterdam. Ik ben bij IVC terecht gekomen via goede ervaringen van familie. Ondertussen zit de maandcontrole erop en ik heb perfect zicht! 100% met beide ogen! Hier spreekt een tevreden klant.

International Vision Centers gaf mij een persoonlijke uitleg en voorlichting over de behandeling. Ik had een aantal vragen over allergieën en dergelijke maar deze konden zij allemaal beantwoorden en waren allemaal geen probleem voor de behandeling.

De behandeling zelf was voorbij voordat voor ik het wist. Als je eenmaal naar binnen wordt geroepen sta je 30 minuten daarna weer in de hal en kun je ineens zien. Heel raar maar zo’n fijn gevoel! Ook fijn vond ik de persoonlijke begeleiding. Er was iemand om je gerust te stellen en te vertellen wat er precies aan het gebeuren was. De eerste uren na de behandeling, ongeveer een uur of 3 a 4 even op bed gelegen in een donkere kamer. En ’s avonds tegen een uur of 8 heb ik gewoon met de hond kunnen wandelen buiten!

De nazorg is ook goed. Ik had een ochtend, een week of 3 na de behandeling, het idee dat ik minder zag (misschien in mijn slaap op het oog gelegen) en kon zelfs in het weekend om 8uur ’s morgens IVC bereiken om mijn vraag te stellen en mij gerust te stellen (een uur later was het zicht weer hersteld).

Hier spreekt een tevreden klant die het zo weer opnieuw zou doen en het iedereen kan aanraden. Elke ochtend de wekker zien als ik wakker wordt, wat is dat toch fijn!!!”

Ervaring van Bram Rongen

Beste investering die ik ooit heb gedaan!

Mijn zus en ik zaten er al een hele tijd over na te denken om onze ogen te laten laseren, maar het kwam er nooit van. Toen besloten dat we met er alleen over praten niet verder kwamen, dus goed op deze site rondgekeken, informatiepakketten aangevraagd en een vooronderzoek gepland.

Uiteindelijk bij International Vision Centres Nijmegen, deels omdat het dichtbij was, aan de andere kant omdat het een zeer duidelijke website had (dat geeft je toch vertrouwen als consument?) en ook omdat ze de femto lasik methode aanbieden, die ons allebei het meeste aansprak.
Op de dag van het vooronderzoek werden we gelijk zeer vriendelijk ontvangen door Coby en Richard. Voor ons allebei was het wel heel spannend, wat nou als 1 van ons niet geschikt was. Gelukkig waren we allebei geschikt en was de femtosecond methode ook onze enige mogelijkheid omdat we beiden een zeer sterke min hadden (-6). Echt een geweldig goede uitleg van Richard, geen vraag was te gek hij nam alle tijd voor ons. We hadden gelijk een gerust en vertrouwd gevoel.
Toen terug voor de medische controle en het enige minpunt daar was dat we nogal lang moesten wachten, volgens mij had dat wel wat effectiever gekund.

De dag van de behandeling was natuurlijk heel spannend, weer allerlei extra onderzoeken (ze zijn wel heel grondig). Maar gelukkig was Richard er ook en, zoals mijn zusje ook al heeft opgeschreven op deze site, is het toch fijn om dan een bekend gezicht te zien. Wat voor mij wel eerder had mogen worden aangekondigd is de kans op volledig herstel, we kregen nl allebei 80% kans en anders konden we misschien nog een kleine min overhouden. Dit was voor mij wel even onverwacht en had voor mij iets eerder gemeld mogen worden.

De behandeling zelf.. tja.. je hoort er heel wisselende ervaringen over en de mijne was deze: het flapje losmaken: ik vond het verschrikkelijk, er komt superveel druk op je oog te staan alsof je oog compleet platgedrukt wordt, maar aan de andere kant is het ongeveer 5 minuten per oog en dan is het ook voorbij. Toen 10 minuten in de wachtruimte gezeten lekker met mn ogen dicht, het deed toen geen pijn. Daarna de volgende kamer in waar het echte laseren zou gebeuren, er stonden echt 10 mensen in die kamer: allemaal voor mij, ze bezuinigen daar dus in ieder geval niet op personeel haha. Het laseren zelf voel je echt niks van, het enige nare vond ik dat ze overvloedig gaan spoelen en dat voel je wel (niet pijnlijk) maar dan wil je je ogen dichtdoen uit reflex, maar dat gaat niet omdat je van die spreiders op hebt. En die mensen maar zeggen rustig, relax, haha ja doe jij maar als er keiveel water in je oog zit. Direct nadat het flapje weer teug was gelegd werd ik door een van de assistenten uit de stoel gehaald, en tot mijn verbazing: ik kon redelijk goed zien hoe ze eruit zag, dat had ik met mijn -6 nooit gekund!

Toen moest ik weer 10 minuten in de wachtruimte zitten en toen mocht ik de behandelruimte uit.

Gelijk nacontrole of het flapje wel goed zat. En ik was ook superopgewekt want ik had helemaal geen pijn.

Dat veranderde wel na ongeveer een half uur, brandende ogen echt heel erg. Mn ogen dichtgehouden en naar het hotel in de buurt begeleid door mn ouders samen met mn zusje. Ik was heel blij dat we een hotel in de buurt hadden. Gelijk alle lichten uit en gordijnen dicht. Toen moesten we ieder uur druppelen en na de 3e keer druppelen merkte ik dat ik er steeds minder last van had.

Na 4 uur waren we allebei zover dat we onze ogen goed open konden houden en dat het geen pijn meer deed. Wat mijn eerste ervaring was dat ik een miniscuul lichtgevend klokje aan de andere kant van de kamer kon zien, scherp, zonder lenzen!! Dat was echt geweldig.
De dag erna nog teruggeweest voor controle, waarbij mn zicht nog niet 100% was maar alles zag er goed uit.
De volgende controle zou na een maand zijn, maar ik merkte dat ik met mijn linkeroog niet scherp kon zien (met rechts wel) en vond het niet fijn dat ik nog 2 weken moest wachten op de controle. Dus ik Richard opgebeld en ik kon gewoon dezelfde middag nog langs komen, geen probleem. Hij mij gerust gesteld en toen ik 2 weken later terugkwam voor de echte controle had ik 120% zicht met beide ogen (2 weken na behandeling bleek mn linkeroog 80% te zijn geweest).

Nu is het inmiddels 3 maanden geleden en ben zo goed als van mijn druppels af. Ben supertevreden over het resultaat en de service die international vision centre ons heeft geboden. Richard en Coby bedankt!

Echt de beste investering die ik tot nu toe heb gedaan.

Ik voel me herboren

Net een maand geleden heb ik mijn ogen laten laseren bij International Vision Centers.

We waren ons al langer aan het oriënteren om onze ogen te laten laseren, en hebben een prima uitleg gehad van Coby en Richard hierna toen besloten om eerst mijn vrouw te laten behandelen.
In maart heeft zij dat laten doen. En was er zo over te spreken dat ik daarna aan de beurt was.
Na 33 jaar lenzen ging ik het dan toch ook eindelijk doen!

Eerst moest ik voor een vooronderzoek komen. Je krijgt dan ook nog een medisch onderzoek, dan gaan ze kijken of je geschikt bent om je ogen te laten laseren en dat heeft dan weer met dikte van je hoornvlies te maken icm andere factoren.
Maar goed, ik was erdoor, ik was geschikt!

“s Morgens op de behandeldag in Amsterdam aangekomen gaan ze nog enkele controles doen om zeker te weten dat alles goed gaat (bij enige twijfel dat er iets mis zal gaan bij/na de operatie wordt je alsnog afgewezen, dus dat is wel heel goed geregeld..

s “middags was het dan eindelijk zo ver! De operatie kan gaan beginnen.. Je krijgt eerst een operatiejasje aan, met een mutsje en schoentjes ook moet je dan nog even je oogleden ontsmetten met een doekje…

Je wordt overal onder begeleiding van erg vriendelijk personeel begeleid.
Dan mag je alvast verder lopen naar het zitje bij de operatiekamer, waar je ogen verdoofd worden dmv oogdruppels…. en dan is het wachten!!! al is het maar 10/15 minuten,Ik was niet zenuwachtig,wist precies wat er zou gebeuren,mijn vrouw had me uitvoerig verteld wat er die dag me te wachten stond.

Dan gaat het echt gebeuren, ik mag naar binnen!!!
Ik mag op de stoel gaan liggen, en ik had de behandeling waarbij het flapje los gelaserd wordt,je voelt dit wel omdat de laser met een bepaalde druk zijn werk gaat doen,als dit klaar is ga je weer terug naar de wachtkamer, waarbij je even moet wachten tot je aan de beurt bent voor het echt laseren in een andere behandel kamer , Bij deze behandeling wordt het flapje los gemaakt je oog schoongemaakt en kan het echte laseren beginnen daarna wordt het flapje terug geplaatst. Hetzelfde bij mijn andere oog. Gelukkig voel je helemaal niks!!

Binnen no-time sta je weer buiten. Het zicht is dan al aardig, en je mag gauw genoeg daarna door voor een nacontrole om te kijken of het flapje goed zit.
Ik heb nergens geen last van gehad in ieder geval geen branderig gevoel,voor mijn gevoel zag ik na een paar uur na de behandeling al net zo goed als toen ik mijn lenzen droeg

De nacht daarop moet je wel een brilletje dragen zodat je niet in je ogen gaat wrijven (heel belangrijk).En de nacontrole is ook weer in Amsterdam.

De controle 1 maand later ook al gehad Linker oog 100 % waarbij het zicht in mijn rechteroog 85 % is volgens de arts wordt dat de komende tijd nog wel beter omdat de ogen toch maanden nodig hebben om te herstellen
De behandeling zelf stelt helemaal niet veel voor (liever dit als naar de tandarts)

Het is een heel fijn gevoel zonder lenzen zo te kunnen zien, zonder het gedoe met lenzen schoonmaken enz. Zoals ik zei: ik voel me herboren!

Ervaring van Jan Rongen

Lees meer ervaring met ooglaseren op Ooglasertrefpunt