Afspraak maken

Een LASEK behandeling als alternatief voor LASIK

De LASEK behandeling is een van de eerste generatie lasermethodes. Oorspronkelijk is deze behandeling bedoeld voor geïnteresseerden waarbij het hoornvlies te dun is, of de refractieafwijking te hoog voor een normale LASIK behandeling. LASEK is een variant op de oudere PRK methode. Dit is de oudste vorm van lasercorrectie.

[vc_message message_box_color=”purple” icon_fontawesome=”fa fa-exclamation-circle”]Een LASEK behandeling is alleen geschikt voor cliënten met minwaarden. Pluswaarden of grote cilindrische afwijkingen geven geen goed resultaat. Daarom behandelt International Vision Centers alleen geïnteresseerden met een afwijking van maximaal -4.[/vc_message][vc_column_text]

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_column_text]

De werkwijze

Het hoornvlies bestaat uit meerdere delen. De buitenste beschermlaag noemen wij het epitheel, de laag daaronder heet het stroma. Om een oog te kunnen laseren werkt de arts in het stroma. Hiervoor moet hij de buitenste laag omzeilen. Bij traditionele PRK verwijdert de oogarts het epitheel in zijn geheel. Dit is bij LASEK niet nodig. De specialist schuift hiervoor het epitheel alleen opzij. Vervolgens bewerkt hij het stroma. Naderhand rolt de oogarts het epitheel er weer overheen. Dit laagje zuigt zich vervolgens vast en wordt met een medicinale contactlens beschermd. Het fungeert als een soort natuurlijk verbandje. Na verloop van tijd groeit er geleidelijk een nieuwe epitheel laag.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Herstelproces na een LASEK behandeling

Het verloop van het genezingsproces is vergelijkbaar met de PRK-behandeling. U kunt na een tot twee weken de draad weer oppakken, maar de eerste gevoeligheden verdwijnen al na slechts drie tot vijf dagen. In deze dagen kunnen de ogen droog aanvoelen en is er sprake van een branderig en zanderig gevoel. Daarnaast zijn de ogen gevoelig voor licht. In sommige gevallen treedt er in de eerste week misselijkheid op.

[/vc_column_text][vc_cta h2=”” style=”outline” color=”purple” add_button=”bottom” btn_title=”Vraag ons om advies ” btn_style=”classic” btn_color=”purple” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fwww.internationalvisioncenters.nl%2Fcontact%2F||”]De LASEK behandeling wordt in Nederland nog veelvuldig uitgevoerd, ondanks dat er nieuwere, nauwkeurigere methoden bestaan. Wij voeren deze methode alleen uit om medische redenen of op nadrukkelijk verzoek van de klant.[/vc_cta]