Afspraak maken

Voordelen ReLEx SMILE methode

  • Korte procedure, de volledige lasercorrectie wordt uitgevoerd in één enkele stap
  • Geen kans op verschuiven van de flap als gevolg van wrijven of ander fysiek contact
  • Een maximaal aantal hoornvlieszenuwen, die verantwoordelijk zijn voor de regulering van tranen, blijft intact. Dit vermindert de kans op droge ogen na de ingreep.
  • Omgevingsfactoren worden uitgesloten en de nauwkeurigheid is nog hoger vanwege het gesloten systeem.
  • Uitstekende voorspelbaarheid van resultaten, ook bij ernstige bijziendheid (> -7,00 D)
  • Sneller herstel, een stabilisatie van de gezichtsscherpte wordt doorgaans binnen enkele dagen bereikt.

Voor wie?

  • Deze ultrasnelle, bijna ‘no touch techniek’ is voorlopig enkel beschikbaar voor mensen met min-afwijkingen (bijziendheid/ myopie).
  • Ook in combinatie met matige tot sterke cilinder afwijkingen.
  • Uitermate geschikt voor mensen die contactsporten beoefenen zoals kickboksen.
  • Leeftijd tussen de 18 en 65 jaar.

Als eerste ReLEx SMILE in Nederland

[vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=”” el_id=””][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Als eerste kliniek in Nederland intoduceert International Vision Centers het geheel nieuwe concept ReLEx Smile (SMall Incision Lenticule Extraction). Sinds januari 2014 hebben beide oogartsen van International Vision Centers zeer veel ervaring opgebouwd met de ReLEx SMILE ooglaserbehandeling. Inmiddels heeft onze kliniek al meer dan 1.000 ogen behandeld met ReLEx SMILE en is daarmee de meest ervaren kliniek in Nederland met een zeer grote voorsprong. Deze ervaring zien we terug in de refractieafwijkingen, zelfs belangstellenden met kleine afwijkingen van -0.75 dioptrie kunnen wij behandelen met de nieuwste en veiligste ReLEx SMILE methode.

Deze techniek combineert een hogere precisie met een lager risico aan complicaties en is geschikt voor 60% van onze klanten. Bij de ReLEx SMILE methode wordt enkel nog de VisuMax FEMTO Second laser gebruikt. De ReLEx SMILE ooglaserbehandeling is daarmee de 3e generatie ooglaserbehandelingen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=”” el_id=””][vc_column width=”1/1″][vc_video link=”https://youtu.be/1clE43KYr3o”][/vc_column][/vc_row]

Het verloop van de ReLEx SMILE methode

Stap 1

In één stap creëert de VisuMax femtosecond-laser een ultradun lensvormig schijfje , genaamd lenticule, en een kleine toegang van 2 millimeter. Dit schijfje dat de laser creëert bevat de precieze waarden die de oogsterkte corrigeert.

ReLEx SMILE stap 1

Stap 2

De chirurg verwijdert de lenticule door de kleine opening van 2 millimeter in het intacte hoornvlies. Alles gebeurt in een gesloten omgeving, doordat er geen flapje gemaakt hoeft te worden. Bij ReLEx SMILE blijven de buitenste lagen van het hoornvlies intact.

ReLEx SMILE stap 2

Stap 3

Met een klein instrumentje wordt het ultradunne schijfje verwijderd. Het hoornvlies verandert hierdoor van vorm, met als resultaat dat de lichtbrekingsfout van het oog wordt gecorrigeerd.

ReLEx SMILE stap 3

 

[vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=”” el_id=””][vc_column width=”1/1″][vc_video link=”https://youtu.be/S58a_7OVuto”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]