Afspraak maken

Een supracor leesbrilcorrectie, dé oplossing voor ouderen

Door het ouder worden neemt de flexibiliteit van de oogspieren geleidelijk aan af. Hierdoor is het gebruik van een leesbril uiteindelijk onvermijdelijk. Voorheen kon door middel van ooglaseren dit probleem niet worden opgelost, enkel het gezichtsvermogen op afstand kon worden aangepast. International Vision Centers beschikt als eerste kliniek in Nederland over de nieuwste behandelmethode waarbij de bril voor veraf én de leesbril in één behandeling blijvend worden gecorrigeerd: Supracor.

Wie komt in aanmerking voor Supracor?

U komt in aanmerking voor een Supracor ooglaserbehandeling als:

  • U 50 jaar of ouder bent, maar jonger dan 65 jaar,
  • U voor veraf geen bril draagt, of uw brilsterkte (of contactlenzen) tussen +1.00 en +3.00 ligt.
  • Uw leesbril sterkte +1.50 of hoger is.

Voldoen uw ogen aan deze criteria? Maak dan een afspraak voor een vooronderzoek en laat u uitgebreid informeren over wat Supracor voor u kan betekenen!

Als u niet voldoet aan de genoemde criteria, kunnen wij u desondanks informeren over de mogelijkheden die voor u open staan.

Behandeling in combinatie met Femto Second Lasik

De Supracor leesbril correctie wordt uitgevoerd in combinatie met een normale FemtoLASIK behandeling. Bij de behandeling wordt door middel van de Visumax laser een dun laagje van het hoornvlies losgemaakt, het flapje.

Dit flapje wordt vervolgens teruggeklapt waarna de oogarts door middel van de Technolas 217P laser in combinatie met de speciale Supracor software de vorm van het hoornvlies kan corrigeren.

Door de Supracor software krijgt het hoornvlies een multifocaal profiel. Uw gezichtsvermogen voor zowel veraf als dichtbij wordt dus in één behandeling gecorrigeerd. Heeft u alleen een leesbril, dan kan vaak worden volstaan met een behandeling aan één oog.

Het resultaat met Supracor Technolas

Door een ooglaserbehandeling met Supracor heeft u geen leesbril meer nodig voor het lezen van uw krant, een boek of in de supermarkt.
Het resultaat van de behandeling is blijvend.