Afspraak maken
1 mei 2014

Bril- en lenzendragende topsporters weten er alles van: Sporten met een bril of lenzen kan behoorlijk irritant zijn. Want probeer maar eens te presteren met een bril die verschuift, beslaat, achter de oren klemt of nat wordt… Contactlenzen kennen weer andere nadelen, bijvoorbeeld het in- en uitdoen, een lens die kwijtraakt of droge en geïrriteerde ogen. Maar gelukkig is er nu een alternatief…

Vier topsporters over hun ervaringen met de ReLEx SMILE en de FEMTO LASIK methode:

Isis Verbeek 250
Isis Verbeek (professioneel kickbokster), nu kan ik me vol concentreren op de wedstrijd zelf
Na de ooglaserbehandeling met de ReLEx SMILE methode kan ik eindelijk 100% sporten, zonder tussendoor te hoeven stoppen omdat m’n lens eruit lag of omdat hij achter m’n ogen vast zat. Met deze methode is er ook geen flapje meer, dus ik kon al na 2 dagen mijn kickbokstrainingen hervatten. Tijdens mijn kickbokswedstrijden kan ik me inmiddels vol concentreren op de wedstrijd zelf, zonder dat ik me nog druk maak of m’n lenzen er wel in blijven zitten. Want zodra deze eruit waren, zag ik alles wazig en reageerde ik minder scherp op mijn tegenstanders. Gelukkig heb ik daar nu geen last meer van en kan ik zonder zorgen de ring in stappen! De behandeling is een absolute aanrader, ik ben er helemaal happy mee!”
Ramon Tapia (Nederlandse taekwondo selectie): “Nooit meer door slecht zicht een wedstrijd verliezen!” “Ik heb ooit een kwalificatiewedstrijd verloren, omdat gedurende het gevecht mijn lens was verschoven en ik niet verder kon knokken. Dat zal me nu nooit meer gebeuren. Ik had een behoorlijke minsterkte en was afhankelijk van mijn lenzen, maar na mijn laserbehandeling zie ik perfect en kan ik me volledig richten op mijn sport!”
Chris Immers (Pro kitesurfer): “Voor het eerst kan ik de lijnen van mijn kite onderscheiden in de lucht.” “Op het water wil ik wel graag scherp zien, maar zowel lenzen als een bril ben ik tijdens het kitesurfen al een keer verloren… En beide opties zijn ook niet bepaald ideaal in combinatie met spetterende golven en schurende zandkorreltjes! Ooglaseren was voor mij dan ook echt dé uitkomst. Inmiddels zie ik al twee maanden scherp, maar ook echt heel scherp. Zelfs beter dan mensen die geen oogafwijking hebben. Voor het eerst kan ik de lijnen van mijn kite onderscheiden in de lucht. En kan ik de swell al van ver weg zien aankomen, zodat ik nu eens op tijd ben met indraaien. Maar nog veel leuker is dat ik de schimmen die ik voorheen op het water zag kan ik ineens herkennen. Ik zie eindelijk met wie ik op het water sta!” Lees het artikel in Access Kiteboard Magazine
Kristo Vermaak (NL deelnemer WK armworstelen): “Jarenlang wilde ik dit al, en eindelijk heb ik het gedurfd!” “Als kind was sporten met een bril altijd lastig. Een paar jaar geleden nam ik uiteindelijk de stap om contactlenzen te proberen. Al iets handiger met sporten, maar nog steeds niet probleemloos of comfortabel. Ik ben zeer blij met de behandeling die ik bij International Vision Centers heb ondergaan. Geavanceerde metingen, duidelijke uitleg en zeer ervaren oogartsen. Wat een verademing om vrij van bril en lenzen te zijn. Ik kon mij helemaal focussen op het WK armworstelen. Ik zie haarscherp en raad het iedereen aan!”