Afspraak maken
1 juni 2016

Een ooglaserbehandeling voor jouw ogen

Een ooglaserbehandeling doe je één keer en dan wil je wel het beste voor je ogen. Waar moet je op letten voor de keuze die je maakt voor een kliniek en voor een behandelmethode?

Uitgebreid onderzoek

Een onderzoek stelt vast of een ooglaserbehandeling mogelijk is en welke methode het beste bij je ogen past. Een uitgebreid oogheelkundig onderzoek stelt vast of een behandeling medisch verantwoord is en veilig uitgevoerd kan worden met een goed resultaat. Tijdens dit onderzoek krijgt u onder andere pupil verwijdende druppels om de gezondheid van uw oog vast te stellen.

waar-moet-op-letten-bij-een-laserbehandeling-van-je-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat een zeer belangrijke test is, is de Schirmertest en TBUT-test (tear break up time). Met deze testen zien wij of het oog voldoende tranen produceert en wat de kwaliteit van het traanvocht is. Dit kan invloed hebben op het advies dat gegeven wordt.

Adviesgesprek

Veel mensen hebben zichzelf al behoorlijk ingelezen op het internet of kennen mensen die hun ogen hebben laten laseren. Onze adviseurs vertellen u graag over de behandelmethode die bij u past, waarbij u voldoende tijd heeft vragen te kunnen stellen. Bij mensen boven de 40 wordt altijd uitgebreid stilgestaan bij het gebruik van een leesbril na de ooglaserbehandeling. Wilt u ook van uw leesbril af? Dan kunt u beter trifocale implantlenzen overwegen in plaats van een ooglaserbehandeling. Tijdens het adviesgesprek krijgt u dus een nauwkeurig beeld van de mogelijkheden die er zijn en de keuzes die u kunt maken.

[vc_message message_box_color=”purple” icon_fontawesome=”fa fa-eye”]Benieuwd of uw ogen in aanmerking komen voor een ooglaserbehandeling? Doe nu de online oogtest![/vc_message][vc_column_text]

Behandelmethoden en geschiedenis

U wilt graag het beste voor uw ogen en u moet bij het maken van uw keuzes niet beperkt worden door het technisch kunnen van een kliniek. Ooglaseren begon in 1988 met de PRK/ LASEK methode. In 1992 werd de tweede generatie ‘LASIK’ geïntroduceerd, waarbij een microkeratoom (mesje) een flapje maakt in het hoornvlies. In 2005 maakte de artsen van IVC zich de Femto Second LASIK eigen, waarbij het flapje gemaakt wordt door een tweede geavanceerde laser. De derde generatie ooglaseren (ReLEx SMILE geïntroduceerd in 2011) wordt sinds januari 2014 uitgevoerd in onze kliniek. Inmiddels zijn er al meer dan 1.200 behandelingen uitgevoerd met deze methode en wereldwijd meer dan 300.000.

Let op de keuze van een kliniek dus altijd op een compleet aanbod van alle behandelmethoden. Een kliniek die enkel PRK en LASEK kan, zal deze behandelmethode dus ook automatisch adviseren.

Oogartsen

De oogartsen zijn één van de meest belangrijke elementen van een ooglaserbehandeling. Heeft de oogarts een bepaalde behandelmethode al vaak uitgevoerd of doet hij of zij dit nog maar net? U wilt tenslotte niet de eerste zijn die behandeld wordt Onze medische specialisten Otto Wolter en Bozkurt Sener hebben samen meer dan 100.000 behandelingen uitgevoerd sinds 1992. Zij hebben binnen de oogheelkunde gekozen om van refractiechirurgie hun vak te maken en voeren maandelijks enkele honderden behandelingen uit.

Apparatuur

Apparatuur gaat hand in hand met de behandelmethodes die aangeboden worden. Voor de nieuwste generatie ooglaseren heb je tenslotte ook een laser nodig die dit kan uitvoeren. International Vision Centers werkt met de nieuwste Visumax laser van Zeiss. Voor de Femto Second LASIK gebruiken we Technolas, samen met Zeiss één van de meest geavanceerde laserapparaten van dit moment.

Nazorg

Het is belangrijk om te constateren of het helingsproces zo verloopt als dat het moet verlopen. Nazorg is een standaard onderdeel dat IVC aanbiedt bij de behandeling. We willen u meerdere malen terug zien, wat vanzelfsprekend opgenomen is in de prijs.