Wat doet een implantoloog

Geplaatst op

Heb je je ooit afgevraagd wat een implantoloog precies doet? Wel, je bent niet de enige! In de wereld van tandheelkunde speelt de specialist een cruciale rol bij het herstellen van verloren tanden en het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten. In deze blog duiken we dieper in de wereld van de implantologie, en ontdekken we hoe deze experts de glimlach van mensen herstellen en hun zelfvertrouwen vergroten.

Het plannen van een solide basis

Voordat we duiken in de details van wat een implantoloog doet, laten we eerst begrijpen wat een tandheelkundig implantaat eigenlijk is. Een implantaat is als een stevige fundering voor een huis – het vormt de basis waarop iets solide kan worden opgebouwd. In de context van de tandheelkunde is een implantaat een kleine, titanium schroef die in het kaakbot wordt geplaatst op de plek waar een tand ontbreekt. Dit fungeert als een stevige basis voor een vervangende tand of een kunstgebit. Maar wacht, hier komt de fascinerende rol van de implantoloog: ze zijn de architecten achter deze fundering.

De veelzijdigheid van een implantoloog

Een implantoloog is niet zomaar een tandarts – ze zijn gespecialiseerd in het hele proces van tandheelkundige implantaten, van de initiële beoordeling tot de uiteindelijke plaatsing. De reis begint met een grondige beoordeling van de mondgezondheid van de patiënt. Hier komt de spreektaal om de hoek kijken: de implantoloog gaat ‘neuzen’ in de medische geschiedenis van de patiënt, voert scans uit om het kaakbot te evalueren en bespreekt de beste opties met de patiënt.

 

Na het grondige ‘neuzen’ volgt het eigenlijke werk: het plaatsen van het implantaat. Dit is een nauwkeurig proces waarbij de implantoloog het titanium schroefje in het kaakbot plaatst. De schroef zal geleidelijk aan versmelten met het bot in een proces dat ‘osseointegratie’ wordt genoemd. Dit klinkt ingewikkeld, maar het komt erop neer dat het implantaat stevig vast komt te zitten, waardoor het een stabiele basis vormt voor de volgende stap.

Een gloednieuwe glimlach en hernieuwd zelfvertrouwen

Nu komt het leuke gedeelte: het bevestigen van de vervangende tand op het implantaat. Hier bewijst de implantoloog opnieuw zijn waarde door ervoor te zorgen dat de tand precies goed is gepositioneerd voor een natuurlijke uitstraling en optimale functionaliteit. Het resultaat? Patiënten verlaten de stoel van de implantoloog met een gloednieuwe glimlach en hernieuwd zelfvertrouwen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we graag met je door wat je kunt doen om een geweldige look te creëren en zorgen dat je precies ziet wat je wilt zien. Lees meer over oogzorg en brillen. Dat is superinteressant!

Contactgegevens

Via info @ internationalvisioncenters.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden